• Οικονομία

    Γερμανία: Πάνω από 200 δισ. ευρώ θα κοστίσει το κυβερνοέγκλημα το 2023

    • NewsRoom
    κυβερνοεπίθεση


    Περί τα 206 δισεκατομμύρια ευρώ (224 δισεκατομμύρια δολάρια) θα κοστίσει το κυβερνοέγκλημα στην Γερμανία το 2023, σύμφωνα με τη γερμανική ένωση εταιριών ψηφιακής τεχνολογίας Bitkom.

    Η ζημιά θα ξεπεράσει το όριο των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρίτη συνεχή χρονιά, όπως υποστηρίζει η Bitkom, μετά από σχετική έρευνα σε περισσότερες από 1.000 εταιρείες.

    “Η γερμανική οικονομία είναι ένας εξαιρετικά ελκυστικός στόχος για εγκληματίες και εχθρικά κράτη. Τα όρια μεταξύ του οργανωμένου εγκλήματος και των ελεγχόμενων από το κράτος παραγόντων είναι ασαφή”, δήλωσε ο πρόεδρος της Bitkom, Ραλφ Βίντεργκερστ.

    Ωστόσο, περίπου τα τρία τέταρτα των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα υπέστησαν ψηφιακές επιθέσεις τους τελευταίους 12 μήνες, σημειώνοντας πτώση από το 84% των εταιρειών το προηγούμενο έτος.

    «Η ελαφρά μείωση του αριθμού των εταιρειών είναι θετικό σημάδι και δείχνει ότι τα προστατευτικά μέτρα έχουν αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο Βίντεργκερστ.

    Σε ερώτηση για το εάν «οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν την ύπαρξη της επιχείρησής σας», για πρώτη φορά περισσότερες από τις μισές εταιρείες, ή το 52%, απάντησαν «ναι».

    Πριν από ένα χρόνο το ποσοστό αυτό ήταν 45% και πριν από δύο χρόνια ήταν 9%, σύμφωνα με την έρευνα.

    Από το 70% των εταιριών που έχουν δεχτεί κυβερνοεπίθεση, έχουν κλαπεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Ομοίως, στο 61% των εταιρειών “κατασκοπεύτηκαν” οι ψηφιακές τους επικοινωνίες , σημειώνοντας αύξηση κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση.

    «Η απάντησή μας σε αυτήν την αυξανόμενη απειλή είναι να ενισχύσουμε σημαντικά τη συνεργασία με τους εταίρους μας, τον γρήγορο εντοπισμό και την αντίδραση σε επιθέσεις, καθώς και τη συνεχή προσαρμογή των αμυντικών μας μηχανισμών», δήλωσε ο Σινάν Σελέν, πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος.

    Πηγή: Reuters 

    Διαβάστε επίσης: 

    Συνεχίζει την ανοδική πορεία η ελληνική μεταποίηση – Στις 52,9 μονάδες ο PMI τον Αύγουστο

    Βιλερουά ντε Γκαλό (ΕΚΤ): Απέχουμε από τη μείωση των επιτοκίων – Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

    Λευκός Οίκος: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο δημοσιονομικής παράλυσης των ΗΠΑ προσεχώς



    ΣΧΟΛΙΑ