Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Γερμανία: Απρόσμενη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Ρόμπερτ Χάμπεκ

Ρόμπερτ Χάμπεκ

Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, με τη συμμετοχή κάποιων ιδιαίτερα μεγάλων παραγγελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 2,9% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο 1,5%.

Οι μεγάλες παραγγελίες σημείωσαν μηνιαίο άλμα 86,5%.

Εάν εξαιρεθούν αυτές οι παραγγελίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τρένα, πλοία και αεροσκάφη, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν 0,4% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ότι η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία αναθεώρησε ανοδικά τα στοιχεία του Ιουνίου, σε αύξηση 4,6% από 3,9% που είχε ανακοινώσει προηγουμένως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen, η εταιρεία-σύμβολο της Γερμανίας, βρίσκεται σε μια νέα βαθιά κρίση, τη χειρότερη μετά από το σκάνδαλο διεθνών διαστάσεων «Dieselgate» των προηγούμενων χρόνων, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Μετά από χρόνια σοβαρών οικονομικών κλυδωνισμών και υπό το βάρος του σκληρού ανταγωνισμού από την Κίνα, η VW ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης που εξετάζει συγκαταλέγεται και το κλείσιμο εργοστασίων της, τα οποία βρίσκονται στη Γερμανία.

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται επί τάπητος ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα 87 χρόνια ιστορίας της VW. Είναι επίσης η πρώτη φορά που μετά από 30 χρόνια ο γερμανικός κολοσσός εξετάζει και το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων, αν και εργαζόμενοί του υπάγονται σε ειδικό καθεστώς προστασίας.

Σύμφωνα με αναλυτές που γνωρίζουν σε βάθος τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το πρώτο εργοστάσιο στη λίστα των υποψηφίων για να μπει λουκέτο βρίσκεται στο Τσβίκαου.

Πρόκειται μάλιστα για το πρώτο εργοστάσιο ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκεύασε e-autos.

Πέρυσι κατάφερε να κατασκευάσει μόνο τα 220.000 οχήματα από τα 360.000 που σχεδίαζε και οι φετινές προβλέψεις φαντάζουν ακόμη πιο δυσοίωνες.

Διαβάστε επίσης: 

Κάτω από 10% το ποσοστό ανεργίας το β’ τρίμηνο

Νορβηγία: Σε υψηλό 15ετίας οι αναρρωτικές άδειες – Τριγμοί σε αγορά εργασίας και σύστημα υγείας

Χατζηδάκης για Airbnb: «Τα μέτρα θα είναι ζυγισμένα και δίκαια»