Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Γερμανία: Αναθεωρείται επί τα χείρω η πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2024

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ

Με καθυστέρηση φαίνεται ότι θα έρθει η φετινή ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με πρόβλεψη του Γερμανικού Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ενώ οι σύμβουλοι αναθεωρούν επί τα χείρω τις προβλέψεις τους για την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Σύμφωνα με το Reuters, το συμβούλιο αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,2% για το έτος, μειώνοντας τη φθινοπωρινή πρόβλεψή του για ανάπτυξη 0,7%.

Ωστόσο, η γερμανική οικονομία θα ανακτήσει κάποια από τη δυναμική της κατά τη διάρκεια του έτους, αφού αναμένεται μείωση του πληθωρισμού και αύξηση των μισθών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες προβλέπουν ανάπτυξη 0,9% για το 2025.

Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρσι, επίδοση που αποτέλεσε την ασθενέστερη μεταξύ των μεγάλων οικονομιών της ευρωζώνης.

Βασικά αίτια της επιβράδυνσης της οικονομίας ήταν το υψηλό ενεργειακό κόστος, η έλλειψη παγκόσμιων παραγγελιών και τα υψηλά επιτόκια, αναφέρει το Reuiters.

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Υποχωρεί στο 3,4% ο πληθωρισμός – Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Βιλερουά (ΕΚΤ): Αυξάνονται οι πιθανότητες για μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούνιο

Ισχυρό «δέλεαρ» για τους ξένους αγοραστές, οι μελλοντικές υπεραξίες των εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα