ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η Ελλάδα κλήθηκε να πάρει μέτρα που και την επάρκεια αγαθών αλλά και τη συνέχιση της ελληνικής παραγωγής αγαθών έπρεπε να διασφαλίζουν», δήλωσε σχετικά ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι «σε τέτοιες ανορθόδοξες καταστάσεις, απαιτείται εθνική συνεννόηση και συλλογική ανταπόκριση και όχι υπομονόμευση του κοινού καλού για κομματικά ή προσωπικά οφέλη. Απαιτείται η προβολή του κοινού, συλλογικού -και εν τέλει εθνικού- συμφέροντος, έναντι του κλαδικού ή εταιρικού ή και προσωπικού συμφέροντος».
Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για θεσμικού χαρακτήρα μέτρα που έχουν ως στόχο την επισιτιστική επάρκεια, όπως η ένταξη του μαλακού σιταριού και του καλαμποκιού στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, αλλά και η διατήρηση των ενισχύσεων στα ψυχανθή, κτηνοτροφικά και στα σανοδοτικά.
Υπογράμμισε ότι δίνεται η δυνατότητα καλλιέργειας σε εκτάσεις ενταγμένες στο πρόγραμμα αγρανάπαυσης χωρίς απώλεια των επιδοτήσεων, ενώ γίνεται και καταγραφή των αποθεμάτων όλων των επιχειρήσεων τροφοδοσίας του επισιτιστικού κλάδου, με στόχο και την αποφυγή της αισχροκέρδειας.
Μιλώντας για το στρατηγικό σχέδιο της χώρα μας για τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η επιτυχής εφαρμογή «αποτελεί τη σημαντικότερη πρόκληση για τον δυναμικό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, ιδιαίτερα μέσα στη δίνη των αλλεπάλληλων, εξωγενών κρίσεων που βιώνουμε».
«Στόχος μας» είπε, «είναι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, η βιώσιμη ανάπτυξη και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ταχύτητα μετασχηματίζουμε τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».
Διαβάστε επίσης
ΙΟΒΕ: Στις 101,4 μονάδες ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο