ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως σημείωσε, ο συγκεκριμένος κλάδος προβάλλει τη μοναδικότητα των ελληνικών χαρακτηριστικών και της γαστρονομίας της χώρας μας, προς τις αγορές του εξωτερικού, ενώ αναφέρθηκε και τις προοπτικές και τάσεις του κλάδου, επισημαίνοντας τα επιτυχημένα, εξωστρεφή και ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.
Ο κ. Γεωργαντάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στάθηκε στην «ανάγκη στήριξης της ανθεκτικής, βιώσιμης και γαλάζιας ανάπτυξης, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, τη μεταποίηση και το σεβασμό στον καταναλωτή».
Μίλησε για την ανάγκη σύγκλισης με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και δρώμενα και παρακολούθησης των διεθνών πρακτικών, όσον αφορά την ευζωία και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στην αξιοποίηση του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΕ για την αλιεία, τις υδατοκαλλιέργειες και τη θάλασσα.
Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισήμανε τη σημασία να υπάρξει σύνδεση των προϊόντων του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας με τη βιομηχανία του τουρισμού.
Διαβάστε επίσης:
«Ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας» στον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις
Κικίλιας: Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει νωρίτερα από ποτέ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Νέες κυρώσεις του Λονδίνου κατά του Ιράν για τη στήριξή του στη Ρωσία
- MSC Cruises: Πρεμιέρα για την πρώτη χειμερινή της σεζόν στην Ελλάδα
- Attica Group: Στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣ για την απόσχιση του κλάδου θαλάσσιας μεταφοράς
- ΣτΕ: Απορρίφθηκαν οι προσφυγές των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης κατά της διάκρισής τους σε επίπεδα