Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Προβλήματα στο taxis – Εξετάζεται παράταση

Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

Μετ’ εμποδίων γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τις τελευταίες ώρες και ενώ πλησιάζει η εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Προβλήματα λειτουργίας αντιμετώπισε σήμερα (25.07.2024) η πλατφόρμα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι που «τρέχουν» να προλάβουν την προθεσμία της 26ης Ιουλίου.

Ανά περιόδους, μάλιστα, η πρόσβαση στις εφαρμογές δεν είναι εφικτή.

Yπενθυμίζεται, πως με βάση τα τελευταία στοιχεία, περίπου 700.000 φορολογούμενοι πρέπει να σπεύσουν εντός μίας ημέρας να υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση πριν την λήξη της αυριανής προθεσμίας προκειμένου να αποφύγουν τα πρόστιμα (αν δεν δοθεί κάποια παράταση της τελευταίας στιγμής) με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος υπερφόρτωσης του συστήματος με συνέπεια την δυσλειτουργία του.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση λίγων ημερών.

Εφόσον ληφθεί η σχετική απόφαση, η παράταση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, σήμερα Πέμπτη ή αύριο, Παρασκευή 26 Ιουλίου, όταν και λήγει η προθεσμία υποβολής με τα τωρινά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης

Δένδιας: Με τα F-35 οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποτελέσουν την πιο ισχυρή παρουσία αποτροπής στην περιοχή μας