Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Φορολογικές δηλώσεις: Μισάνοιχτο το παράθυρο για παράταση – Θα αποφασιστεί στο… παρά πέντε

Ο κ. Όμηρος Τσάπαλος

Ο κ. Όμηρος Τσάπαλος

Εκπνέει την Παρασκευή η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς να επιμένουν να ζητούν παράταση και το υπουργείο Οικονομικών να, μένει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στην ορισμένη προθεσμία, βασιζόμενο στην εκτίμηση ότι επαρκεί ο χρόνος, καθώς από τις σχεδόν 900.000 φορολογικές δηλώσεις που απομένουν, οι 250.000 είναι προσυμπληρωμένες και προσωρινά αποθηκευμένες.

«Η καταληκτική ημερομηνία, την οποία την έχουμε ανακοινώσει είναι η Παρασκευή 26η Ιουλίου και απομένουν να υποβληθούν γύρω στις 880.000 φορολογικές δηλώσεις μέχρι και την Παρασκευή. Θεωρούμε ότι με δεδομένο το ότι πάντοτε τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται πάρα πολύ οι ρυθμοί υποβολής, αλλά και με δεδομένο το ότι υπάρχουν περίπου 250.000 ήδη συμπληρωμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό φορολογικές δηλώσεις, αλλά προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα, δηλαδή δεν έχουν οριστικοποιηθεί-θεωρούμε ότι αυτός ο στόχος είναι ρεαλιστικός και μπορούμε να τον καταφέρουμε», δήλωσε νωρίτερα ο Όμηρος Τσάπαλος, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλο, «είμαστε περίπου ένα με ενάμιση εκατομμύριο παραπάνω υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, κάτι που δείχνει δύο πράγματα κατά τη γνώμη μου: Το ένα ότι οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί έχουν πραγματικά κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να καταφέρουμε αυτό το νούμερο.

Και το δεύτερο το ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο φορολογικός μηχανισμός ήταν πολύ πιο έτοιμος στο να δεχθεί τις δηλώσεις και να έχει από πριν σε μεγάλο βαθμό, παρά τα προβλήματα που όντως υπήρχαν προ συμπληρωμένα στοιχεία, προ συμπληρωμένες δηλώσεις για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας»

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΑΔΕ είχε δώσει παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων, για τις 26 Ιουλίου, με απόφαση του διοικητή της Γιώργου Πιτσιλή, ώστε η προθεσμία υποβολής να συμπίπτει με την αυτή των δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις: Στις 26/7 εκπνέει η προθεσμία υποβολής – Πιέσεις για νέα παράταση

Προσυμπληρωμένες και οι νέες δηλώσεις πόθεν έσχες – Τι αλλάζει για συζύγους με γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης

Υπουργείο Εργασίας: Διευρύνεται ο κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις – Η λίστα – Ποιοι κατοχυρώνουν εφ΄όρου ζωής την αναπηρία τους