Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προέρχονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και αποτυπώνουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Ενδεικτικά, όπως αποδεικνύεται, το 35,4% των φορολογούμενων είναι συνταξιούχοι, που αποτελούν και την πιο πολυπληθή κατηγορία, ενώ στα χρόνια προ κρίσης το εν λόγω ποσοστό ανερχόταν στο 29%.
Στην πράξη τα νούμερα αυτά αποκαλύπτουν τον υπαρκτό κίνδυνο γήρανσης του ελληνικού πληθυσμού.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ στα χρόνια της κρίσης ο αριθμός των συνταξιούχων αυξήθηκε κατά 588.000 φτάνοντας τα 2,25 εκατ. άτομα και πλέον στις 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας οι συνταξιούχοι είναι περισσότεροι από τα σύνολο του εργαζόμενου πληθυσμού.
Επί παραδείγματι, σύμφωνα με την «Καθημερινή» στη Δυτική Ελλάδα οι συνταξιούχοι αποτελούν το 40,1% του συνόλου των φορολογουμένων και το συνολικό τους εισόδημα είναι το 40% του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος. Όμως, πέραν της αύξησης των συνταξιούχων, τα στοιχεία αποτυπώνουν και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πισίνες, ιδιωτικά αεροπλάνα, σκάφη: Ο πλούτος των Ελλήνων σε αριθμούς
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κινητικότητα: Tα πάνω – κάτω για τους δημόσιους υπαλλήλους – Οι προθεσμίες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέι: Πιο κοντά η ματαίωση Brexit όσο καθυστερεί μια συμβιβαστική λύση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα προσθήκη στον στόλο του ΟΑΣΘ – Έρχονται 50 αρθρωτά λεωφορεία με ανοιχτό, ηλεκτρονικό διαγωνισμό
- Κυρανάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον οδηγό αστικού που έπεσε θύμα επίθεσης στη Θεσσαλονίκη
- Γιατί η Moody’s υποβάθμισε την Ουάσιγκτον DC
- Μακρόν κατά Πούτιν: Να σταματήσει να λέει ψέματα πως θέλει ειρήνη ενώ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς
