Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Fed: Δρομολογεί χρηματοδοτική διευκόλυνση για τη στήριξη της οικονομίας

Jerome Powell, Fed

Jerome Powell, Fed

Μια χρηματοδοτική διευκόλυνση για εμπορικά χρεόγραφα προκειμένου να ομαλοποιήσει τις λειτουργίες της αγοράς ανακοινωσε ότι δρομολογεί σήμερα η αμερικάνικη Federal Reserve σύμφωνα με ξένα πρακτορεία.

Η Fed αναφέρει ότι αναλαμβάνει δράση για την παροχή δανεισμού η οποία θα στηρίξει τις οικογένειες, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την οικονομία.

Τεχνικά, η Fed δημιουργεί ένα όχημα ειδικού σκοπού που θα πραγματοποιεί αγορές εμπορικών χρεογράφων διασφαλισμένων από περιουσιακά στοιχεία και μη διασφαλισμένων, απευθείας από επιλέξιμες επιχειρήσεις.

Το σχέδιο αυτό φέρεται να έχει εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαθέσει 10 δισ. δολ. σε πιστωτικές εγγυήσεις προς την κεντρική τράπεζα.

Η πρωτοβουλία της κεντρικής τράπεζας ακολουθεί τις προειδοποιήσεις αναλυτών ότι η αγορά έχει αρχίσει να εμφανίσει διαταραχές εν μέσω της επιδημίας του κορονοϊού.