• Οικονομία

    FED (Beige Book): Πιο απαισιόδοξες οι αμερικανικές επιχειρήσεις

    Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ

    Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ


    Παρά την συνέχιση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου, οι αμερικανικές επιχειρήσεις έγιναν περισσότερο απαισιόδοξες για το μέλλον τους, αναφέρει η έκθεση της FED (Beige Book) που βασίζεται στις επιχειρηματικές επαφές της ανά τη χώρα.

    Η απαισιοδοξία αυτή ενισχύεται από την διατήρηση των υψηλών επιτοκίων αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα, ενόψει και των επικείμενων προεδρικών εκλογών.

    Η έκθεση έδειξε επίσης πως οι επαφές της FED διαπιστώνουν πως η απασχόληση εξακολουθεί να κατεβάζει ταχύτητα, ένα σημάδι που θεωρείται θετικό από την αγορά για την πορεία του πληθωρισμού και την αλλαγή νομισματικής πολιτικής.

    «Η οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο συνέχισε να επεκτείνεται αν και δεν ήταν οι συνθήκες ίδιες σε κάθε περιφέρεια και οικονομικό τομέα» αναφέρεται στη Beige Book, που περιλαμβάνει έρευνα σε επιχειρήσεις και στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας. «Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της οικονομίες έγιναν ελαφρώς πιο απαισιόδοξες εν μέσω δημοσιευμάτων για αύξηση της αβεβαιότητας» σημειώνεται.

    Διαβάστε επίσης

    Γάζα: Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ελέγχει το 75% του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας

    Μακρόν: Συλλυπητήρια προς τον Αμπάς για τον βομβαρδισμό στη Ράφα

    Ευρωαγορές: Βαριές απώλειες για Stoxx 600, DAX και CAC 40 – Βουτιά 3,9% για την Anglo American



    ΣΧΟΛΙΑ