Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Ευρωζώνη: Σε άνοδο για δεύτερο μήνα η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Αυξήθηκε για δεύτερο μήνα η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, λόγω της βελτίωσης που είδαν η βιομηχανία και οι υπηρεσίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα, ο δείκτης κλίματος που δημοσιεύτηκε σήμερα, Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυξήθηκε στο 96,6 τον Αύγουστο από το αναθεωρημένο 96 τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Bloomberg.

Παράλληλα, οι μετρήσεις για τη βιομηχανική εμπιστοσύνη και τις υπηρεσίες προχώρησαν, την ώρα που το καταναλωτικό κλίμα μειώθηκε.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έρχονται παρά τις ενδείξεις ότι η επέκταση στο νομισματικό μπλοκ των 20 χωρών φαίνεται να εξασθενεί.

Ο κύριος λόγος είναι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, όπου η παραγωγή συρρικνώθηκε απροσδόκητα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Εκτός από μια προσωρινή ώθηση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οι έρευνες επιχειρήσεων της S&P Global αποκάλυψαν ότι πιέζεται η υποκείμενη δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα ισορρόπησης από τη νομισματική πολιτική.

Καθώς ο πληθωρισμό συνεχίζει την υποχώρησή του μετά την αιφνιδιαστική άνοδο τον Ιούλιο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει το επιτόκιο καταθέσεών της στις 12 Σεπτεμβρίου, στο 3,5%.

Διαβάστε επίσης: 

Ανεργία: Παραμένει κάτω από το 10% και τον Ιουλιο, για 2ο συνεχή μήνα

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Ιούλιο, μειώθηκαν τα δάνεια

Ευρωζώνη: Υποχώρησε οριακά ο δανεισμός των επιχειρήσεων τον Ιούλιο