Συρρικνώθηκε περαιτέρω η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της HCOB στη ζώνη του ευρώ, που καταρτίστηκε από την S&P Global, υποχώρησε στο 46,1 τον Μάρτιο από το 46,5 του Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας την προκαταρκτική εκτίμηση του 45,7.

1

Οι νέες παραγγελίες μειώθηκαν για 23ο μήνα παρά το γεγονός ότι τα εργοστάσια μείωσαν τις τιμές τους με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Νοέμβριο.

Τα εργοστάσια στην ευρωζώνη μείωσαν ξανά τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά σε ένδειξη ότι οι επικεφαλής περίμεναν βελτίωση, ο μελλοντικός δείκτης παραγωγής, ένας δείκτης αισιοδοξίας, αυξήθηκε στο 57,4 από 57,1, το υψηλότερο από τον Απρίλιο του περασμένου έτους.

“Είναι λίγο αποκαρδιωτικό: Τους τελευταίους οκτώ μήνες, η μεταποιητική βιομηχανία ανέβαινε σταδιακά τη σκάλα του δείκτη PMI παραγωγής, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στη σκάλα του υπογείου”, δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Hamburg Commercial Bank.

Αντίθετα, στην πρώτη θέση της πανευρωπαϊκής λίστας βρίσκεται η Ελλάδα, με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) να σκαρφαλώνει στις 56,9 μονάδες.

Ο ελληνικός μεταποιητικός τομέας παρέμεινε σε άριστη κατάσταση τον Μάρτιο, παρά τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με εντονότερους ρυθμούς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας PMI® από την S&P Global.

Διαβάστε επίσης: 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης Εγνατίας Οδού και 3 κάθετων οδικών αξόνων της