Δημοσιεύτηκε σήμερα η κοινή μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), σχετικά με αυτό που ονομάζουμε «Deep Tech» στις έξυπνες συνδεδεμένες τεχνολογίες, και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), «εντοπίζει μοναδικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, τεχνολογίες όπως το Cloud, Internet of Things (IOT), τα δίκτυα 5G και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), οι οποίες περιγράφονται συχνά ως τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), αποτελούν σημαντικό μέρος της Deep Tech.

1

Μετά την ψηφιακή επανάσταση, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι νέες τεχνολογίες συνδυάζουν τον φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο.

Αυτή η νέα μελέτη όπως σημειώνεται, προσφέρει συστάσεις για την περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων της ΕΕ και την προώθηση της «βαθιάς τεχνολογικής καινοτομίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά την ισχυρή δραστηριότητα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, οι χώρες της ΕΕ παρουσιάζουν τη χαμηλότερη εξειδίκευση στην τεχνολογική καινοτομία 4IR σε σχέση με τη συνολική ικανότητα καινοτομίας.

Αντίθετα, κορυφαία παγκόσμια κέντρα καινοτομίας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, παρουσιάζουν την υψηλότερη εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλη τη μελέτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΒΙ.

Διαβάστε επίσης:

Discover Jordan: Εκδήλωση για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ιορδανίας – Σε χαμηλό επίπεδο οι συναλλαγες

ΔΝΤ: Καμπανάκι για τον κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης στην υποσαχάρια Αφρική λόγω του Ουκρανικού