Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Αισιόδοξη για το ελληνικό χρέος η Moody’s

Σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2019 «βλέπει» ο οίκος Moody’s σε ανάλυσή του για την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, οι προοπτικές για την Ευρωζώνη παραμένουν σταθερές το 2018, όμως η πρόοδος σε επίπεδο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι ανομοιόμορφη, με την ανεργία και το υψηλό δημόσιο χρέος να αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο οίκος Moody’s εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2019, η Γερμανία και η Ολλανδία θα δουν το ήδη χαμηλό χρέος τους να μειώνεται περαιτέρω κατά 10%, ενώ σημαντική μείωση του χρέους θα δουν και οι χώρες που βίωσαν τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση, δηλαδή η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της Eυρωζώνης αναμένεται στο 2% το 2018, ενώ το 2019 θα επιβραδυνθεί στο 1,7%, με την εγχώρια ζήτηση να στηρίζει την ανάπτυξη σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία.