Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Επιβεβαίωση mononews: «Κλείδωσε» και επίσημα η ανανέωση της θητείας Πιτσιλή στην ΑΑΔΕ για επιπλέον πέντε χρόνια

Κ. Χατζηδάκης και Γ. Πιστιλής

Κ. Χατζηδάκης και Γ. Πιστιλής

Με διάταξη που θα περιληφθεί στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών θα ανανεωθεί η θητεία του νυν Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για ακόμα πέντε χρόνια, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες το mononews με αποκλειστικό ρεπορτάζ.

Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία. Δια στόματος Κωστή Χατζηδάκη ανακοινώθηκε πως η θητεία παρατείνεται, αλλάζοντας το νόμο, που προέβλεπε μόνο μια ανανέωση θητείας.

“Ο Γ. Πιτσιλής έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η κυβέρνηση εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Οπως είχε γράψει το mononews, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, αποφάσισε να ανανεώσει για ακόμη πέντε χρόνια τη θητεία του νυν διοικητή, και ταυτόχρονα να αλλάξει ριζικά το οργανόγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα, θα οριστούν τρεις υποδιοικητές, που θα αναφέρονται στον κ. Πιτσιλή και θα έχουν συγκεκριμένες και διακριτές αρμοδιότητες.

Ενας υποδιοικητής θα οριστεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάτι σαν υποδιοικητής IT δηλαδή.

Ο δεύτερος θα είναι αρμόδιος για τα φορολογικά θέματα.

Ο τρίτος θα είναι υπεύθυνος για τα νομικά ζητήματα και τη λειτουργία της Αρχής εσωτερικά.

Ενδεχομένως θα λειτουργεί και ως… προσωπάρχης, δηλαδή θα συντονίζει το προσωπικό της ΑΑΔΕ και θα επιλαμβάνεται των νομικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Με τον τρόπο αυτό η ΑΑΔΕ, μετά το τέλος Ιανουαρίου, και τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης, θα λειτουργεί με πλέον σύγχρονο τρόπο και διαδικασίες ώστε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος θυμίζουμε είναι επικεφαλής από το 2016, αρμόδιες κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι επιλέγεται να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει καθώς γνωρίζει άριστα τον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ και ταυτόχρονα έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς project εκσυγχρονισμού του φορολογικού μηχανισμού, με εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια, αποτελέσματα.

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, κρίνει εξαιρετικά επιτυχημένη τη θητεία του στην ΑΑΔΕ αναγνωρίζοντάς του τον σημαίνοντα ρόλο που έχει παίξει στην μεγάλη αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Αύξηση η οποία προέρχεται κυρίως από την συνεχή μάχη της Αρχής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, μάχη η οποία έχει αποδώσει καρπούς καθώς τα κρατικά ταμεία γεμίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακωτή η έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής φόρου – Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές δηλώσεις