ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι θεσμοί με πλούσια ατζέντα, στο πλαίσιο τη τέταρτης αξιολόγησης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Στο επίκεντρο τίθεται ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 ενώ μια σειρά θεμάτων θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες στις συζητήσεις.
Μεταξύ άλλων στο τραπέζι μπαίνουν τα εξής θέματα:
- Σχέδιο μείωσης κόκκινων δανείων
- Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί
- Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων
- Ιδιωτικοποιήσεις
- Ενεργειακά
Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζει την αισιοδοξία της για την επίτευξη του στόχου ρυθμού ανάπτυξης στο 3% παρά το γεγονός ότι σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν γεωπολιτικές και πολιτικές αναταράξεις. Η αισιοδοξία πηγάζει και από το γεγονός ότι υπάρχει στόχος με συγκεκριμένο σχεδιασμό για αύξηση των εσόδων, παρά τις φοροαπαλλαγές που έχουν ήδη προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά τους οι δανειστές διατηρούν επιφυλάξεις καθώς μέλημά τους είναι να δουν τις επιπτώσεις από την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων.
Επιπλέον, δεν έχει φύγει από το τραπέζι η μείωση του αφορολόγητου, παρότι η κυβέρνηση διατείνεται ότι δεν θα μειωθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κερατέα: Φωτιά στην περιοχή της Διψέλιζας – Μήνυμα του 112 σε Παλιοκαράμιζα
- Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μέθοδος που ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι λένε οι ειδικοί
- Shark Tank: Οι ήρωες του αμερικανικού Dragons’ Den καλούνται κι αυτοί να αντιπαλέψουν τους δασμούς
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο όμιλος της Capital Shipping ναυπηγεί 74 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολαρίων
