ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας του Λιβάνου Ριάντ Σαλαμέχ εξέδωσε η Γερμανία, με κατηγορίες για διαφθορά, πλαστογραφία, ξέπλυμα χρήματος και κατάχρηση. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Αυτό είναι το δεύτερο ένταλμα εις βάρος του που εκδόθηκε στο εξωτερικό μέσα σε μία εβδομάδα, αφού στις 19 Μαρίου υπήρξε ακόμη ένα από τον οικονομικό εισαγγελέας της Γαλλίας.
Σημειώνεται ότι ο Σαλαμέχ βρίσκεται στο στόχαστρο ερευνών, τόσο στο Λίβανο, όσο και σε τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες για κατάχρηση εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από την κεντρική τράπεζα του Λιβάνου, που ζημίωσε το λιβανικό κράτος, ενώ ο εδώ και 30 χρόνια διοικητής, βρίσκεται αντιμέτωπος με εκκλήσεις για την παραίτησή του πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Ιούλιο.
Το γραφείο του εισαγγελέα του Μονάχου ανακοίνωσε πως εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ένταλμα σύλληψης λέγοντας πως «Δεν σχολιάζουμε ποτέ για εντάλματα σύλληψης».
Πηγή: Reuters
Διαβάστε επίσης:
ΔΝΤ: Η Βρετανία θα αποφύγει την ύφεση – Οι συμβουλές προς τον Χαντ
ΤτΕ: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι τουρίστες στο α’ τρίμηνο του έτους
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άγιο Φως: Δείτε live την Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα – Πότε θα φτάσει στην Ελλάδα
- Η Δύναμη του Πλούτου: Οι 5 πιο εύποροι Έλληνες στον κόσμο
- Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο – Κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
