• Οικονομία

    Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών: Θετικές οι εξαγγελίες για την ασφαλιστική προστασία σε καιρούς κλιματικής κρίσης

    • NewsRoom
    ασφαλιστήρια

    Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου,, Eurolife FFH


    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, κ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χαρακτήρισε θετικά ως αφετηρία για τη θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ (αύξηση της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένα κτίρια κ.α.).

    Οπως αναφέρει σε δήλωσή του, «επικροτούμε τα μέτρα για την ενίσχυση της ασφαλιστικής προστασίας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις φυσικές καταστροφές, που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

    Τα μέτρα αυτά συμβαδίζουν με τις θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και αποτελούν αφετηρία για τη θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Το κενό ασφαλιστικής προστασίας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο και θα χρειαστεί συντονισμένη προσπάθεια και μέτρα για τη μείωσή του.

    Ο ασφαλιστικός κλάδος είναι έτοιμος να υποστηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια παρέχοντας σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες πολιτών και επιχειρήσεων.

    Οι κίνδυνοι της κλιματικής αλλαγής απαιτούν συλλογική δράση και ως ασφαλιστική αγορά είμαστε εδώ για να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

    Η συνεργασία μας με την πολιτεία και όλους τους εμπλεκόμενους είναι ζωτικής σημασίας για να οικοδομήσουμε ένα πιο ασφαλές και προστατευμένο μέλλον για όλους».

    Διαβάστε επίσης:

    Μάριο Ντράγκι: Αποκαλύπτει το σχέδιο για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας

    «Δεν άκουγαν, ούρλιαζε το κορίτσι το μικρό και φώναζε μαμά» – Τι περιγράφει η γυναίκα που την ..έσερνε το τρένο στη Λειβαδιά

    Εκδόθηκε το πρώτο ενιαίο ηλεκτρονικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ



    ΣΧΟΛΙΑ