Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΔΥΠΑ: Στις 2.000 αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απασχόλησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)

Κατά 1.000 θέσεις αυξήθηκαν οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, φτάνοντας συνολικά τις 2.000.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η αίτηση από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλονται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) (https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon).

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της Υπηρεσίας υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος μετά την αύξηση των θέσεων ανέρχεται σε 28,6 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Τι προβλέπει η απόφαση για επιχειρήσεις και POS – Οι ημερομηνίες και τα πρόστιμα

Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις το 2025 – Νέος τρόπος υπολογισμού

Τα ταξί, τα «κρυμμένα» POS και οι ξένοι τουρίστες