ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια ύφεση στις ΗΠΑ είναι πλέον ένα «πιθανό αποτέλεσμα» μετά την επιβολή των δασμών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon.
Μιλώντας στο FOX Business News αν ο ίδιος προσωπικά αναμένει ύφεση, ο επικεφαλής της JP Morgan, ανέφερε «Νομίζω ότι μάλλον αυτό είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα».
Όπως εξήγησε «οι αγορές δεν είναι πάντα σωστές, αλλά μερικές φορές έχουν δίκιο. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά έχουν δίκιο γιατί απλώς τιμολογούν την αβεβαιότητα τόσο σε μακροοικονομικό επίπεδο όσο και σε μικροεπίπεδο, στο πραγματικό επίπεδο της εταιρείας και στο πως επηρεάζει το καταναλωτικό συναίσθημα».
Ο Dimon ενθάρρυνε τις ΗΠΑ να συνάψουν συμφωνίες με τους εμπορικούς τους εταίρους, ενώ προειδοποίησε ότι η αντίδραση της αγοράς θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν δεν συμβεί αυτό.
«Πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαπραγματευτείτε κάποιες εμπορικές συμφωνίες. Αυτό είναι το καλύτερο πράγμα που μπορούν να κάνουν» ανέφερε.
«Νομίζω ότι θα μπορούσε να χειροτερέψει αν δεν σημειώσουμε κάποια πρόοδο εδώ», τόνισε επίσης.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
