Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Real Estate

Δειλά σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική αγορά ακινήτων καταγράφει ο Global Property Guide

Τα πρώτα της σημάδια ανάκαμψης έδειξε, στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, η ελληνική αγορά ακινήτων, η οποία κατάφερε να βελτιώσει ελαφρώς τη θέση της στους πίνακες που καταρτίζουν ο οδηγός Global Property Guide και η κτηματομεσιτική Knight Frank. Σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη τιμών του Global Property Guide, η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στην 39η θέση μεταξύ των 45 χωρών που περιλαμβάνει ο πίνακας, ενώ στο απόγειο της οικονομικής κρίσης βρισκόταν στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2017, οι τιμές των οικιστικών ακινήτων υποχώρησαν μόλις 0,3% σε ετήσια βάση, έπειτα από πτώση 1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2016.

Ακόμη πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι οι τιμές παρουσίασαν αύξηση 0,2% στο δ’ τρίμηνο του 2017 σε τριμηνιαία βάση, κινούμενες για πρώτη φορά ανοδικά από το 2008 και μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γραφειακοί χώροι: Μικρή προσφορά, μεγάλη ζήτηση-Οι περιοχές «φιλέτα» και ο ρόλος των Airbnb

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνική Πανγαία: Ποιοι αποχωρούν, ποιοι έρχονται – Όλο το παρασκήνιο