Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ για την παράταση στην διασύνδεση των POS

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής

Ανάσα χρόνου για πολλές επιχειρήσεις δίνει η παράταση που ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, έως τις 29 Νοεμβρίου, για τη διασύνδεση των συστημάτων POS με τα λογιστικά προγράμματα (ERP).

Η παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση ταμειακού συστήματος και , που ανακοινώθηκε και προβλέπεται σε απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, δεν σημαίνει παράταση για το σύνολο των υπόχρεων, αναφέρει νέα ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει, αφορά αποκλειστικά περιπτώσεις τεχνικής αδυναμίας διασύνδεσης για επιχειρήσεις, που διαθέτουν εκδόσεις ERP και τύπους POS, τα οποία, με βάση τα στοιχεία που έλαβε η ΑΑΔΕ από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και τους Παρόχους POS (NSPs), δεν μπορούν να διασυνδεθούν μεταξύ τους για λόγους πολυπλοκότητας της τεχνικής υλοποίησης.

Η παράταση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις αυτές να:

• Επιδιορθώσουν τυχόν τεχνικά προβλήματα: Οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσλειτουργίες στα συστήματά τους μπορούν να προχωρήσουν σε αναβαθμίσεις ή τροποποιήσεις για να εξασφαλίσουν τη συμβατότητα με τα νέα πρωτόκολλα.

• Ενημερωθούν καλύτερα: Η ΑΑΔΕ έχει αναρτήσει έναν αναλυτικό πίνακα στην ιστοσελίδα της, ο οποίος καταγράφει τις συμβατότητες μεταξύ των διαφόρων συστημάτων POS και ERP. Οι επιχειρήσεις μπορούν να συμβουλευτούν τον πίνακα αυτό για να επιλέξουν τη βέλτιστη λύση.

• Συμβουλευτούν τους παρόχους τους: Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη, μπορούν να απευθυνθούν στους παρόχους των συστημάτων τους για να λάβουν εξειδικευμένη βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Motor Oil για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο Ι.Β. είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης – Πάμε στα δικαστήρια

Watches of Switzerland: H μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης Rolex εξαγόρασε την Hodinkee

Εχούντ Μπαράκ: Πιθανός επόμενος στόχος του Ισραήλ η πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν