Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

DBRS: Αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς σε BB (high) από BB

Χρήστος Μεγάλου, επικεφαλής του ομίλου Πειραιώς

Η DBRS Ratings GmbH (Morningstar DBRS) ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάθμισε τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της Piraeus Bank S.A. συμπεριλαμβανομένης της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης εκδότη σε BB (high) από BB.

Ταυτόχρονα, η Morningstar DBRS αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα για τις καταθέσεις σε BBB (low).

Η τάση σε όλες τις αξιολογήσεις άλλαξε σε Θετική από Σταθερή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αναβάθμιση αντανακλά τη βελτιωμένη κερδοφορία, η οποία στηρίζεται στα υψηλότερα επιτόκια, τον έλεγχο του κόστους και το χαμηλότερο πιστωτικό κόστος.

Η αναβάθμιση λαμβάνει επίσης υπόψη τη διαρκή πρόοδο στον περιορισμό του ρίσκου στον ισολογισμό της τράπεζας, χάρη στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).

Ο συνδυασμός των παραγόντων αυτών έχει ενισχύσει τα «κεφαλαιακά μαξιλάρια» της Πειραιώς πάνω από τα επίπεδα που απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές.

Με βάση την  εκτίμηση της DBRS , η κερδοφορία της Πειραιώς θα παραμείνει υγιής στο ορατό μέλλον.

Μάλιστα αναφέρει ότι θα προχωρούσε σε περαιτέρω αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Πειραιώς αν καταγραφόταν περαιτέρω βελτίωση στην ποιότητα των κεφαλαίων της και παράλληλα διατηρούσε τα επίπεδα κερδοφορίας της.

Διαβάστε επίσης

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 3,1% η παγκόσμια ανάπτυξη για το 2024 – Οι τρεις βασικοί παράγοντες

Μεγάλου (Πειραιώς): Με όχημα την ψηφιακή τράπεζα η επέκταση στο εξωτερικό

Τράπεζα Πειραιώς: Aνασυγκροτήθηκε σε σώμα η Επιτροπή Ελέγχου