Η Corriere della Sera αναφέρθηκε στην έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία. «Ελλάδα, τελείωσε η κρίση του δημόσιου χρέους έπειτα από 12 χρόνια αιματηρών θυσιών και λιτότητας», γράφει η εφημερίδα του Μιλάνου και προσθέτει: «από σήμερα η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει και πάλι αυτόνομα τις αποφάσεις που αφορούν την οικονομική πολιτική της χώρας, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και δεν θα πρέπει, πλέον, να ζητά την έγκριση των Βρυξελλών».

Η Corriere della Sera, παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «κλείνει ένα κεφάλαιο κατά το οποίο ο πληθυσμός, από την μία, αναγκάσθηκε να δεχθεί περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και δημόσιες υπηρεσίες, με αντάλλαγμα βοήθειες για να επιβιώσει, ενώ από την άλλη ολόκληρη η Ευρώπη κινδύνευσε να ζήσει την αποτυχία, το ναυάγιο του ενιαίου νομίσματός της».

Η Ευρώπη πήρε το μάθημα της από την κρίση χρέους

Η ιταλική εφημερίδα κάνει αναφορά στο σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όσα πέρασε η χώρα, ευτυχώς, ανήκουν στο παρελθόν» και στην αναφορά του στα «τέσσερα χρόνια δημαγωγίας». Μια φράση, όπως υπογραμμίζει η Corriere, η οποία «σχετίζεται με την κυβέρνηση του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα και υπονοεί ότι καθυστέρησε την ίαση της χώρας».

Στο άρθρο της ιταλικής εφημερίδας, τέλος, προβάλλεται και η δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι, σύμφωνα με τον οποίο «η ισχυρή, ενιαία απάντηση στην πανδημία έδειξε ότι η Ευρώπη έμαθε το μάθημα της κρίσης χρέους».

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Ενέργεια και πληθωρισμός κάνουν πιο πιθανή από ποτέ την ύφεση στην Ευρωζώνη – Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Το πακέτο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Επιταγή ακρίβειας, Fuel Pass 3, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση του κατώτατου μισθού

FAZ για άρση εποπτεία Ελλάδας: “Ο εφιάλτης των Ελλήνων τελείωσε”