• Οικονομία

    Χρίστος Δήμας: Στοχευμένες οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις για εκείνους που έχουν ανάγκη

    • NewsRoom
    Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Οικονομικών

    Χρίστος Δήμας, υφυπουργός Οικονομικών


    «Ο σχεδιασμός και η αποτελεσματική εφαρμογή στοχευμένων δημοσιονομικών παρεμβάσεων, γίνεται πρωτίστως, για εκείνους που έχουν ανάγκη, χωρίς όμως, να τίθεται σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση το προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2025.

    Ο κ. Δήμας, αφού αναφέρθηκε στην πρόοδο της οικονομίας από το 2019 έως σήμερα, σημείωσε ότι στον Προϋπολογισμό του 2025 έχουν περιληφθεί το σύνολο των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Οι παρεμβάσεις όλες είπε «είναι εντός των δημοσιονομικών στόχων που τίθενται στο μεσοπρόθεσμο, καθώς προβλέπεται αύξηση των καθαρών πρωτογενών δαπανών κατά 3,6% το 2025 σε σχέση με το 2024, ενώ ο σχετικός στόχος ανέρχεται σε αύξηση δαπανών έως 3,7%.»

    Ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, σημείωσε ότι «η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνει την ταχεία πορεία σύγκλισης με την οικονομία της ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών με κύριους μοχλούς και για το 2025 τις επενδύσεις, την ιδιωτική κατανάλωση και την εξαγωγική δραστηριότητα».

    Ο νέος προϋπολογισμός, είπε ο κ. Δήμας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με στόχο να κάνουμε μία πιο ισχυρή και ανθεκτική οικονομία και επομένως να κλείσουμε το επενδυτικό κενό που άφησε στη χώρα μας η κρίση μέσα σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας. Οι εν λόγω κυβερνητικές παρεμβάσεις αφορούν στο 2025 και εκτείνονται μέχρι το 2027 με κύριο γνώμονα τη βελτίωση του επιπέδου ευημερίας για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νοικοκυριών, εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο και για το 2025 με αποτέλεσμα τόσο την ενίσχυση των παρεμβάσεων του 2024 όσο και τη θέσπιση νέων .

    Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι «προτεραιότητά μας είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων».

    Διαβάστε επίσης:

    Στέφανος Κασσελάκης: Δεν ισχύει η απόφαση του αποκλεισμού μου -Προβλέπω ότι το Συνέδριο θα αναβληθεί

    Ηλεκτρικά λιοντάρια!

    Νετανιάχου σε Μακρόν: Το Ισραήλ ιδρύθηκε χάρη στον «πόλεμο της ανεξαρτησίας» και όχι με ψήφισμα του ΟΗΕ



    ΣΧΟΛΙΑ