Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Χωρίς αιτήσεις στα Ταμεία η επιστροφή των αναδρομικών εισφορών στους συνταξιούχους

Χωρίς αιτήσεις στα Ταμεία θα γίνει η επιστροφή των αναδρομικών εισφορών στους συνταξιούχους, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως η πίστωση των ποσών θα γίνει αυτόματα, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, όπως είχε συμβεί με τις περσινές επιστροφές υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Απαντώντας στη ΝΔ αλλά και σε μερίδα του Τύπου, αναφορικά με τα όσα υποτίθεται ότι δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ, το υπουργείο επισημαίνει πως «είναι απολύτως ψευδές ότι ο υφυπουργός κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα Ταμεία για την επιστροφή εισφορών. Το αντίθετο».

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, παραθέτει το χρονικό της υπόθεσης:

Στις 8/3/18, έπειτα από συνάντηση του κ.Πετρόπουλου με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, το υπουργείο Εργασίας με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Ταμείων, αποφασίστηκε η δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων».

Σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι ειδικά για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ «δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση. Διότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις».

«Εκείνοι, λοιπόν, που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συνταξιούχους είναι όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και όσοι μοίραζαν αιτήσεις ή τους παρότρυναν να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια! Φυσικά με το… αζημίωτο», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καταργείται η ειδική προσαύξηση για τους μηχανικούς (εγκύκλιος)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Βλέπει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις καταθέσεις: Ειδικό ταμείο για απρόβλεπτες περιστάσεις προτείνει η Λαγκάρντ