Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Χατζηδάκης για Airbnb: «Τα μέτρα θα είναι ζυγισμένα και δίκαια»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης

Σειρά παρεμβάσεων, μεταξύ των οποίων και κίνητρα,  για το στεγαστικό ζήτημα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

«Μεταξύ των πρωτοβουλιών θα  υπάρχουν και κίνητρα για να περισσότερα διαθέσιμα σπίτια και να αυξηθεί η προσφορά», ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα επισήμανε ότι έχουν γίνει πολλές σχετικές συζητήσεις με την ΠΟΜΙΔΑ και άλλους ενδιαφερόμενους.

Ειδικότερα, για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις τόνισε ότι όλα τα μέτρα θα είναι συγκεκριμένα, ζυγισμένα και αιτιολογημένα.

«Δεν ενοχοποιούμε κανέναν. Αυτοί που ασχολούνται με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους αλλά και για τον τόπο. Αυξάνουν τις διαθέσιμες κλίνες και βοηθούν τον τουρισμό, ενώ απασχολούν και κάποιους ανθρώπους», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα θα είναι ζυγισμένα και δίκαια».

Για τα ενοίκια και το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν μητρώα ενοικιαστών ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθούν αυτά τα μητρώα, αν και σημείωσε ότι σήμερα δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική πρόβλεψη, ενώ υπάρχει και ζήτημα προσωπικών δεδομένων και αυτό θα πρέπει να εξεταστεί με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Άρα χρειάζεται «τεχνική προεργασία», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κίνα: Υπό κράτηση υπάλληλοι της AstraZeneca – Ανησυχία στις φαρμακοβιομηχανίες για τη νέα αυστηρή νομοθεσία

Financial Times: ΗΠΑ, Βρετανία και ΕΕ θα υπογράψουν συμφωνία για τις προδιαγραφές της Τεχνητής Νοημοσύνης

Έφοδος της ΑΑΔΕ για πειραγμένες ταμειακές, παράνομα λογισμικά και POS