Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Μπόστιτς (Fed): Παραμένουμε σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Την άποψή του ότι τα επιτόκια μπορούν να μειωθούν φέτος, παρά την επιβράδυνση στη μείωση του πληθωρισμού επανέλαβε σήμερα ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων φέτος, ωστόσο δεν διευκρίνισε χρονικό ορίζοντα ή εύρος.

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι τα επιτόκια μπορεί να μειωθούν φέτος, παρά την επιβράδυνση στη μείωση του πληθωρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπόστιτς.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι από τις συζητήσεις με επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική περιφέρεια της Fed στις ΗΠΑ, διαφαίνεται ότι η αύξηση των μισθών και η απασχόληση, ενδέχεται να επιβραδυνθούν.

«Υπάρχει η εκτίμηση ότι η αύξηση των μισθών θα επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα», τόνισε, επικαλούμενος αναφορές αργαζομένων με τους οποίους συζήτησε.

«Ακούμε σχεδόν από όλους ότι η τιμολογιακή ισχύς έχει φτάσει στα όριά της», συμπλήρωσε, εξαιρώντας κάποιες τεχνολογικές εταιρείες που παρουσιάζουν σταθερή αυξητική πορεία.

Διαβάστε επίσης: 

Λόγκαν (Fed Ντάλας): Πολύ νωρίς για να μειωθούν τα επιτόκια

Huw Pill (BoE): Να μην παρασυρθούμε από «θετικά στοιχεία» για τον πληθωρισμό

Κομισιόν: Εκταμιεύτηκε η 1η δόση στήριξης €50 εκατ. στη Βόρεια Μακεδονία