Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Μπόστιτς (Fed): Ο πληθωρισμός μπορεί να υποχωρήσει χωρίς νέες αυξήσεις επιτοκίων

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Στον αντίποδα των δηλώσεων της Μέρι Ντέιλι και της Λορέτα Μέστερ, ο επικεφαλής του υποκαταστήματος της Fed στην Ατλάντα, Ραφαέλ Μπόστιτς, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να επιστρέψει στο 2% χωρίς περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τζόρτζια, ο Μπόστιτσς υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι δαπάνες για αγαθά έχουν “σταθεροποιηθεί”, ενώ για τις υπηρεσίες “υπάρχουν πολλά στατιστικά στοιχεία… που υποδηλώνουν ότι έχουν κορυφωθεί και στην πραγματικότητα έχουν αρχίσει να υποχωρούν, όσον αφορά σε όρους δραστηριότητας”, μία μορφή πτώσης που θα πρέπει να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των τιμών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο Μέρι Ντέιλι εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων το 2023.

Επιπλέον, η επικεφαλής της Fed Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ τόνισε ότι χρειάζονται και άλλες αυξήσεις για να υποχωρήσει ο πληθωρισμός.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενηε συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί 25-26 Ιουλίου, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα δημοσιευτεί η πολυαναμενόμενη έκθεση Beige Book.

Διαβάστε επίσης:

Νέες απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ξεχωριστά ζητήματα οι φιλοδοξίες Τουρκίας για ΕΕ και η ένταξη Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Μελόνι: «Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του»