Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Bostic (FED Atlanta): Πιθανό να χρειαστούν πάνω από μια μειώσεις επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Ράφαελ Μπόστιτς (Fed)

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Ράφαελ Μπόστιτς (Raphael Bostic), άλλαξε την μέχρι τώρα σκληρή στάση του, δηλώνοντας πως πλέον είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερες από μία μειώσεις των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους, στον απόηχο των στοιχείων που δείχνουν πτώση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

«Μπορεί να είναι σκόπιμο να προχωρήσουμε την πρώτη μας κίνηση επιτοκίων», είπε ο Bostic σε μια συνέντευξη στο CNBC από το Jackson Hole. Ερωτηθείς εάν προτιμά περισσότερες από μία περικοπές φέτος, είπε, «Είναι στο παιχνίδι».

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα είπε ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε περισσότερο από ό,τι περίμενε. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα δεδομένα», είπε. «Τα δεδομένα έχουν έρθει με τρόπο που θα υποδηλώνει ότι θα ήταν σκόπιμο να είμαστε πιο κοντά στην κίνηση», πρόσθεσε.

Η «συντριπτική πλειοψηφία» των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της Fed, σύμφωνα με τα τελευταία πρακτικά της FED που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, συμφώνησε πως πιθανότατα θα ήταν σκόπιμο να χαλαρώσει η νομισματική πολιτική τον Σεπτέμβριο. Αρκετοί μάλιστα εμφανίστηκαν πρόθυμή για μια παρόμοια κίνηση μέσα από τον συνεδρίαση του Ιουλίου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Ισλαμιστές κρατούμενοι σκότωσαν φρουρούς, συνέλαβαν ομήρους σε φυλακή

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Αυστηρά μέτρα στη λειτουργία της Μονή Σουμελά – Βολές κατά του Πατριάρχη

ΤΑΙΠΕΔ: Εντός ημερών ο διαγωνισμός για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου