ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρωαγορές: Κλείνουν υψηλότερα πριν από το κλείσιμο των Χριστουγέννων- η Novo Nordisk συνεχίζει την ανάκαμψη
Οι πλούσιες χώρες θα μπορούσαν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς έως τα τέλη του 2021 εάν ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 λειτουργήσει, είναι έτοιμο και διανεμηθεί κατάλληλα σε ευρεία κλίμακα, δήλωσε σήμερα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
«Έως το τέλος του επόμενου έτους, μπορεί τα πράγματα να είναι πολύ κοντά στο φυσιολογικό — αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση», δήλωσε ο 64χρονος Γκέιτς μιλώντας στο συμβούλιο διευθυνόντων συμβούλων της WSJ (Wall Street Journal CEO Council). «Δεν ξέρουμε ακόμη εάν αυτά τα εμβόλια θα πετύχουν», δήλωσε ο Γκέιτς. Επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να παραχθούν επαρκείς ποσότητες εμβολίων, τόνισε ότι «η κατανομή εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών θα είναι κυριότατο σημείο διαφωνίας».
Τα εμβόλια που αναπτύσσουν οι εταιρίες Pfizer/BioNTech και η AstraZeneca με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι δύο από τα κορυφαία υποψήφια στην κούρσα για να λάβουν την κανονιστική έγκριση στη Δύση για την πρόληψη της COVID-19. Ο Γκέιτς πρόσθεσε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πολίτες θα πρέπει να σκεφθούν τρόπους για να περιορίσουν τη διστακτικότητα σχετικά με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19 όταν ένα εμβόλιο είναι έτοιμο.
Όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά και τα κινέζικα εμβόλια, απάντησε ότι οι δυτικές εταιρίες προχωρούν περαιτέρω στις μελέτες της Φάσης ΙΙΙ. «Η μια ρωσική δομή και έξι από τις κινεζικές δομές είναι απόλυτα έγκυρες δομές πράγματι με κάποιες ομοιότητες με αυτές που κάνουν οι δυτικές εταιρίες, αλλά οι δυτικές εταιρίες είναι ακόμη πιο μπροστά ως προς τη διεξαγωγή αυτών των τριών μελετών», αναφέρει ο ίδιος.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 17 Ιανουαρίου
- Ελένη Μπεζέ: Έλληνες Εβραίοι μετά το Ολοκαύτωμα
- Αυστηρότερα μέτρα για την ενδοοικογενειακή βία: Τι αλλάζει και γιατί υπάρχουν αντίθετες φωνές στο νομοσχέδιο
- Φάις, Μπενρουμπή, Αττικά Πολυκαταστήματα, Κωτσόβολος: Το come back του λιανεμπορίου στο χρηματιστηριακό ταμπλό