• Οικονομία

    Μπαράζ ενημερώσεων από την ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής της ΑΑΔΕ


    Μαζικά e-mails στους φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλει ακόμα την φορολογική τους δήλωση απέστειλε τις τελευταίες ώρες η ΑΑΔΕ, υπενθυμίζοντάς τους πως έχουν έναν μήνα προθεσμία για να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση.

    Οι φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 26 Ιουλίου μετά την παράταση που έχει δώσει το οικονομικό επιτελείο και η πληρωμή του φόρου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε 8 μηνιαίες δόσεις έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2025, ενώ όσοι καταβάλουν εφάπαξ το φόρο θα έχουν έκπτωση 3%.

    Το e-mail της ΑΑΔΕ

    Το email που απέστειλε η ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

    «Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,

    Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2023 πλησιάζει.

    Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει τη δήλωσή σας, παρακαλούμε να προχωρήσετε εγκαίρως στην οριστικοποίησή της, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26/7/2024.

    Μπορείτε να υποβάλετε τη δήλωσή σας μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση ΦΕΦΠ (Ε1-Ε2-Ε3) > Είσοδος στην εφαρμογή > “ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2024”.

    Πριν την οριστικοποίηση της δήλωσής σας, παρακαλούμε να επικαιροποιήσετε, αν είναι αναγκαίο, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όπως τηλέφωνα, email, διεύθυνση), καθώς και τον ενεργό σας ΙΒΑΝ, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε άμεσα ποσά επιστροφής που τυχόν δικαιούστε.

    Η ενημέρωση των στοιχείων σας γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, στη διαδρομή Μητρώο & Επικοινωνία, όπου επιλέγετε το πεδίο που θέλετε να επικαιροποιήσετε.

    Για περισσότερες διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ, στο τηλέφωνο (+30) 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.

    Σε περίπτωση που έχετε ήδη υποβάλει τη δήλωσή σας ή δεν έχετε σχετική υποχρέωση, παρακαλούμε αγνοήστε το παρόν μήνυμα.

    Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι στην εφαρμογή μας myAADEapp μπορείτε να δείτε και να αποθηκεύσετε την δήλωσή σας και το εκκαθαριστικό σας.

    Σας ευχαριστούμε για το χρόνο και τη συνεργασία σας».

    Οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

    Για πρώτη φορά φέτος όσοι φορολογούμενοι έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις δεν χρειάζεται καν να μπουν στο Taxisnet για την υποβολή της δήλωσής τους. Αν και διατηρούν το δικαίωμα να το πράξουν, συνίσταται να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να ελέγξουν για την ορθότητα των αναγραφόμενων στοιχείων τους.

    Σε περίπτωση που δεν πατήσουν την ένδειξη υποβολή της δήλωσης, θα το πράξει με αυτόματοποιημένο τρόπο η ίδια η ΑΑΔΕ εμπρόθεσμα, τις επόμενες εβδομάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Κωστής Χατζηδάκης στο Ecofin: Καιρός να εμπλακεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας

    myAADEapp: Διαθέσιμη νέα έκδοση για άμεση πρόσβαση σε δηλώσεις εισοδήματος και εκκαθαριστικά

    Απλήρωτοι φόροι 2,6 δισ στο πρώτο τετράμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ