ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η χώρα μας κατατάσσεται στην 26η θέση (πέρσι ήταν 27η) για το 2019 με τα στοιχεία να αφορούν το 2018. Παρά τη βελτίωση κατά μια θέση η χώρα μας έχει πολύ δρόμο να διανύσει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Επιτροπή η Φινλανδία, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Δανία, έχουν τις πλέον προηγμένες ψηφιακές οικονομίες στην ΕΕ, ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, ενώ η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Ελλάδα και η Πολωνία έχουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες στο δείκτη.
Ειδικότερα στην υιοθέτηση ευρυζωνικών συνδέσεων κινητών και σταθερών η χώρα καταλαμβάνει την τελευταία θέση.
Στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα NGA (νέας γενιάς) η Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση. Η Μάλτα, οι Κάτω Χώρες και το Βέλγιο έχουν την καλύτερη επίδοση. Σε 11 κράτη μέλη η ευρυζωνικότητα είναι διαθέσιμη για τουλάχιστον το 90% των σπιτιών, ενώ στη Γαλλία, τη Λιθουανία, την Ελλάδα και την Πολωνία, λιγότερα από τα δύο τρίτα των σπιτιών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τέτοια δίκτυα.
Η σύνδεση στο διαδίκτυο με υπέρ υψηλές ταχύτητες (Ultrafast broadband) διατίθεται στο 60% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών. Στη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, το Βέλγιο, τη Δανία και το Λουξεμβούργο, τουλάχιστον το 90% των σπιτιών έχει πρόσβαση, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι λιγότερο από 1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βλάβη υπέστη το ΣΑΟΝΗΣΟΣ
- Στο κόκκινο οι αγορές εξαιτίας της κλιμάκωσης στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας
- Ο Κανονισμός ΕΕ 2017/352 και η μεταμόρφωση των ευρωπαϊκών λιμένων: Διαφάνεια, ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια στη σύγχρονη ναυτιλία
- Ουκρανία: Πραγματοποίησε το πρώτο χτύπημα με πύραυλο ATACMS σε ρωσικό έδαφος