Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Alpha Trust: Ισχυρές επιδόσεις εξαμήνου – Άλμα EBITDA κατά 79%

Κρις Αίσωπος, Alpha Trust

Κρις Αίσωπος, Alpha Trust

Ισχυρές επιδόσεις με σαφή βελτίωση σε όλα τα μεγέθη παρουσίασε στο α’  εξάμηνο του 2023 η Alpha Trust, όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου, διαμορφώθηκε σε €3,357 εκατ. και τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε €455 εκατ. έναντι €3,023 και €254 εκατ., αντίστοιχα, στο α΄ εξάμηνο του 2022.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του Ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST κ. Κρις Αίσωπος, επεσήμανε: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους επικεντρωθήκαμε στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου. Η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε σε συνδυασμό με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδρασαν θετικά σε όλα μας τα μεγέθη».

Επισημαίνεται ότι με την συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας στις 24.05.2023, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €700 χιλ. το οποίο αντιστοιχεί σε €0,2304 (μικτό)/μετοχή.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η εταιρεία για το δεύτερο εξάμηνο παραμένει αισιόδοξη για την απόδοσή της, ενώ μεσοπρόθεσμα ο Όμιλος προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση των μεγεθών του, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται και το δεύτερο στάδιο του Εταιρικού μετασχηματισμού, η διάσπαση με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρείας.

Η νέα εταιρική δομή θα επιτρέψει στον Όμιλο εξειδίκευση ανά Τομέα επενδυτικής δραστηριότητας, διακριτά αποτελέσματα και δυνατότητα επέκτασης σε νέες δραστηριότητες όπου η αlphαtrust διακρίνει ευκαιρίες και διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΥΑΘ: Αύξηση τζίρου κατά 1 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

Βογιατζόγλου: Στα 16,63 εκατ. ευρώ ανήλθε ο τζίρος το α’ εξάμηνο – Αύξηση 8,6%

Aegean: Επαναγοράζει ίδιες ομολογίες έως 20 εκατ. ευρώ