Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Αλέξης Πατέλης: Κίνητρα σε όσους έχουν κενά ακίνητα ώστε να τεθούν προς ενοικίαση

Αλέξης Πατέλης

Αλέξης Πατέλης

Τι είπε ο επικεφαλής οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης για τις επικείμενες εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες όπως η ακρίβεια, η υγεία και η παιδεία έχουν τεθεί επί τάπητος στο κυβερνητικό επιτελείο εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής οικονομικού γραφείου πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μέτρα χρειάζονται σχέδιο, χωρίς υπερβολές.

Αναφορικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος, τόνισε χαρακτηριστικά ότι πέρυσι είχαμε 100.000 ακίνητα με βραχυχρόνια μίσθωση ενώ συνολικά τα ακίνητα είναι 1 εκατομμύριο, άρα μιλάμε μόλις για 1%» και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα ακίνητα Airbnb, νοικιάζονται έως 90 ημέρες.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι το ζήτημα είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή, με το πρόβλημα να μεγεθύνεται στα αστικά κέντρα και τα νησιά.

Τα κενά ακίνητα υπολογίζονται περίπου στις 700.000 και στην κατεύθυνση αυτή, ενισχύεται το «νοικιάζω- ανακαινίζω» ενώ εξετάζονται κίνητρα για να δοθούν κενά σπίτια προς ενοικίαση.

Διαβάστε επίσης

Ebury: Το δολάριο ανακάμπτει χάρη στα καθησυχαστικά στοιχεία της οικονομίας των ΗΠΑ