Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Αγορά ακινήτων: Η πρόκληση της στεγαστικής κρίσης και οι υπάρχουσες ευκαιρίες στο επίκεντρο του Property Show Athens

κ Ποταμιάνος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθήνας - Αττικής

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων βρίσκονται στο επίκεντρο του διήμερου συνεδρίου που γίνεται στο πλαίσιο του δεύτερου Property Show Athens 2024 που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στην Αθήνα.

Οι ομιλητές του συνεδρίου αναφέρθηκαν σε επίκαιρα ζητήματα των τιμών των ακινήτων, στους τρόπους καλύτερης αξιοποίησης των ακινήτων, στη δανειοδότηση για αγορά ακινήτων, στις νομικές διαδικασίες απόκτησης ακινήτων και γενικά σ’ όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα των ακινήτων και του real estate.

Παράλληλα οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις μεγάλες προκλήσεις που αφορούν την αντιμετώπιση του ζητήματος του στεγαστικού προβλήματος, τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την Golden Visa, μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ.

Έδωσαν επίσης έμφαση στα ζητήματα που έχει δημιουργήσει η υπ’ αριθμ. 293/2024 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νέο οικοδομικό κανονισμό που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του ΝΟΚ ως προς τα ύψη των κτιρίων. Όπως επισημάνθηκε, θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε μια λύση (η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Κοινό ήταν το συμπέρασμα ότι όλες οι προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά προκειμένου η αγορά ακινήτων να συνεχίσει τη θετική πορεία που έχει μετά τη δεκαετή κρίση και να μην επιστρέψει σε δύσκολες περιόδους.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Ελευθέριος Ποταμιάνος, πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών-Αττικής, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς, η Ελένη Κοντογεώργου, πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, η Θεοδώρα Δήμα, πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομίας Διαμοιρασμού και ο Δημήτρης Καψιμάλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Κτηρίων.

Χαιρετισμό στην έναρξη του συνεδρίου απηύθυνε ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής της Νέας Αριστεράς και ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Σύλλογο Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών – Αττικής, σε συνεργασία με την εταιρεία Επικοινωνίας, Δημοσιότητας, Εκδόσεων, Διαφημίσεων και Συνεδρίων, FMW Financial Media Way.

Όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Ιωσήφ, διευθύνων σύμβουλος της FMW Financial Media Way, στόχος είναι το συνέδριο να καταστεί θεσμός για την αγορά real estate στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό θα ανακοινωθούν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης:

Ταχιάος: Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον

Τάκης Θεοδωρικάκος: Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Νομού Έβρου

Π. Γερουλάνος: Επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία