Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Αύξηση 0,3% του ΑΕΠ σε Ευρωζώνη και ΕΕ το β’ τρίμηνο

Mariana Kotzeva, Director General της Eurostat (Πηγή: ec.europa.eu/Eurostat)

Mariana Kotzeva, Director General της Eurostat (Πηγή: ec.europa.eu/Eurostat)

Αυξήθηκε κατά 0,3% το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ, τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και στην Ε.Ε. σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπως έδειξε η προκαταρκτική εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Ειδικότερα, το α’ τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ είχε επίσης αυξηθεί κατά 0,3% και στις δύο ζώνες, ενώ τα δύο προηγούμενα τρίμηνα είχε καταγράψει μηδενική ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ.

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,8% στην ΕΕ το β’ τρίμηνο του 2024, μετά από αύξηση 0,5% στη ζώνη του ευρώ και 0,6% στην ΕΕ το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι το β’ τρίμηνο του 2024, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από +0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2024) και κατά 3,1% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (μετά από +2,9% το προηγούμενο τρίμηνο).

Διαβάστε επίσης: 

ΗΠΑ: Στο 2,9% έπεσε ο πληθωρισμός τον Ιούλιο – Ανοίγει ο δρόμος για μειώσεις επιτοκίων

Ευρωζώνη: Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις το β’ τρίμηνο

ΗΠΑ: Χαμηλότερα από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού τον Ιούλιο