• Οικονομία

    Αυτός είναι ο πρώην τραπεζίτης και βουλευτής που εμπλέκεται στο «καρουζέλ» των 35 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom


    Πρώην πρόεδρος συνεταιριστικής τράπεζας στη Βόρεια Ελλάδα και πρώην βουλευτής με το κόμμα «Ποτάμι» είναι σύμφωνα με πληροφορίες το κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος που εμπλέκεται στην υπόθεση του «καρουζέλ» που ζημίωσε το δημόσιο με 35 εκατ. ευρώ.

    Πρόκειται για τον Α. Χατζ… ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τον επιχειρηματία Χρ. Καρ. να στήσουν την περίφημη υπόθεση με τις εταιρείες φαντάσματα και τα εικονικά τιμολόγια.

    Το ίδιο το τραπεζικό στέλεχος φέρεται να έχει «ξεπλύνει» 2 εκατ. ευρώ μέσω του επιχειρηματία, καθώς δεν μπορούσε να τα δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Δηλαδή εκτός από την υπόθεση της απάτης ερευνάται για το παραπλανητικό πόθεν έσχες του.

    Πριν από μερικά χρόνια το συγκεκριμένο τραπεζικό στέλεχος είχε απομακρυνθεί με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, από τη θέση του στην Συνεταιριστική Τράπεζα καθώς υπήρχαν υπόνοιες για τη δράση του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του Γιάννη Στουρνάρα ήταν αυτό που οδήγησε στην απομάκρυνσή του το 2021.

    Η υπόθεση με το καρουζέλ πήγε στον εισαγγελέα της Θεσσαλονίκης πριν από ένα μήνα καθώς υπάρχει πόρισμα 300 σελίδων από την Αρχή για το Ξέπλυμα χρήματος.

    Τα δάνεια και τα 2 εκατ.

    Ο επιχειρηματίας είχε πάρει δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε το εν λόγω στέλεχος, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να βοήθησε τον τραπεζίτη να νομιμοποιήσει παράνομα κεφάλαια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στο «πόθεν έσχες» του.

    Προστίθεται, επίσης, στο σκάνδαλο και η εμπλοκή ενός εν ενεργεία αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα. Ο αξιωματικός αυτός εμφανίζεται να παρείχε βοήθεια στον επιχειρηματία, βεβαιώνοντας σε πολλές περιπτώσεις το γνήσιο της υπογραφής του, διευκολύνοντας συναλλαγές ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

    Σε ό,τι αφορά τον επιχειρηματία από τη Βόρεια Ελλάδα, έχει ισχυρή δραστηριότητα στην περιοχή και διαθέτει εργοστάσιο. Πριν από 2,5 χρόνια το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας μιας πολύκροτης υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη.

    Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε καταγγείλει βιασμό από τα αδέρφια Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, κληρονόμους της δυναστείας Δαυίδ – Λεβέντη, οι οποίοι πάντως αθωώθηκαν πανηγυρικά καθώς δεν προέκυψε καμιά εμπλοκή.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραπεζικό στέλεχος και πασίγνωστος επιχειρηματίας εμπλέκονται σε «καρουζέλ» που ζημίωσε το Δημόσιο 35 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ