ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Φινλανδός Τόμας Σαρανχέιμο (Tuomas Saarenheimo) εξελέγη νέος πρόεδρος του EuroWorking Group (EWG) στην θέση του Ολλανδού Χανς Βίλμπριφ, ο οποίος είχε υποβάλει την παραίτησή του, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
«Πληροφορήθηκα την απόφαση των μελών του EWG να εκλέξουν τον Τόμας Σαρανχέιμο ως νέο πρόεδρό τους. Το ερχόμενο Eurogroup στις 17 Φεβρουαρίου θα αποφασίσει για τον επίσημο διορισμό. Η ταχεία λήψη αποφάσεων θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε την απαιτητική ατζέντα μας για την ενίσχυση του ευρώ», έγραψε ο πρόεδρος του Eurogroup.
Ο Σαρανχέιμο είναι μέλος του EWG ως μόνιμος υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, υπεύθυνος για διεθνή και χρηματοπιστωτικά θέματα.
Με την ιδιότητά του αυτή, είναι μέλος του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και του Συμβουλίου Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ισπανία – Μπλακ άουτ: Αδύνατο να αποκατασταθεί πλήρως τη Δευτέρα η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο
- SKY express: Aύξηση 10% στη συνολική επιβατική κίνηση στο α’ τρίμηνο
- ΕΡΤNEWS: Μεγάλη τηλεθέαση είχε η απευθείας μετάδοση της εξόδιου ακολουθίας του Πάπα Φραγκίσκου
- Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Με πήρε αγκαλιά όταν έχασα το δεύτερο μωρό μου – Η συγκινητική ανάρτηση
