ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα μία σημαντική επιτυχία στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, με άμεση είσπραξη του πολλαπλού τέλους λαθρεμπορίας, κατέγραψαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Μετά από ψηφιακή ανάλυση κινδύνου, εντοπίστηκε πλοίο με σημαία Λιβερίας, καταμετρήθηκαν τα καύσιμα, ελέγχθησαν τα ναυτιλιακά έγγραφα, και, σε συνδυασμό με τα παραστατικά των καυσίμων, διαπιστώθηκε λαθρεμπορία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν 175,13 μετρικοί τόνοι επιπλέον καυσίμων ιδιοκατανάλωσης πετρελαίου εξωτερικής καύσης.
Οι υπόχρεοι παραιτήθηκαν από τα ένδικα μέσα και κατέβαλαν άμεσα πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας, 105.000 ευρώ, σε εφαρμογή του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.
Οι ελεγκτές ερευνούν το σύνολο της δραστηριότητας του γραφείου, που εκπροσωπεί την πλοιοκτήτρια στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες κινήσεις.
Διαβάστε επίσης
Τζερόμ Πάουελ: Η Fed έχει δρόμο ακόμα στην αύξηση των επιτοκίων
Κικίλιας: Δεν μας εφησυχάζει η αύξηση των τουριστικών εσόδων
ΗΠΑ: Ποιος θεωρείται «οικονομικά άνετος» σε 12 μεγάλες πόλεις
──────────────────
Εκλογές 2023
Εκλογές 2023: Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr
Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου
Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μικροβιακή αντοχή – Καθ. Ν. Σύψας: Πολλοί θάνατοι στην Ελλάδα, το οικονομικό κόστος – Μη ασφαλής η χώρα
- Τι μπορεί να φρενάρει τη λήξη των μέτρων για την ακρίβεια
- Μαρκ Καλουστιάν στο mononews: Ο ΝΟΚ, η «αθηναϊκή Ριβιέρα» και τα σχέδια του λιβανέζου επενδυτή
- ΟΤΕ: Τα 16 ευρώ και οι κρυφές σκέψεις των Γερμανών της Deutsche Telekom
