Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μετατίθεται στις 26 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας

Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ

Στις 26 Σεπτεμβρίου μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για το φορολογικό έτος 2023, με κοινή απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρήστου Δήμα και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή.

Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας κρίθηκε επιβεβλημένη για την ομαλή ολοκλήρωση της υποβολής των εν λόγω δηλώσεων, δεδομένου, αφενός ότι η σχετική διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμόζεται για πρώτη φορά εφέτος και αφετέρου ότι η ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι για να υποβάλουν τη δήλωση, εισέρχονται στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Πλοία/Ναυτιλιακές Εταιρείες > Δήλωση Φόρου πλοίων β’ κατηγορίας ν. 27/1975 (αφορά πλοία β’ κατηγορίας εσωτερικών πλόων, ανεξαρτήτως σημαίας).

Για τις δηλώσεις που υποβάλλονται από τις 27/7 και μετά, η καταβολή και των δύο δόσεων του φόρου γίνεται εμπρόθεσμα έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Διαβάστε επίσης

Εβροφάρμα: Μοιράζει μέρισμα 0,05 ευρώ – Στις 12 Σεπτεμβρίου η αποκοπή

ΔΕΗ: Πακέτο σχεδόν για το 1% του μετοχικού κεφαλαίου – Προηγήθηκε πακέτο και στη ΤΕΝΕΡΓ

CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων έχει και πάλι συνδεθεί μετά τη βλάβη σε συστήματα πληροφορικής σε όλο τον κόσμο