Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μεταφορά αρμοδιοτήτων Κεφαλαίου της ΔΟΥ Χαλκίδας στο ΚΕΦΟΚ Αττικής

Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής ΑΑΔΕ

Ολοκληρώνεται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη ΔΟΥ Χαλκίδας στις αντίστοιχες κεντρικοποιημένες φορολογικές υπηρεσίες της Αττικής, με ταυτόχρονη διατήρηση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης για πολίτες και επιχειρήσεις.

Πρόκειται για την εφορία στην οποία είχε αποκαλυφθεί πριν μερικούς μήνες το κύκλωμα εφοριακών που απειλούσε επιχειρηματίες αποσπώντας τους τεράστια χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, από την προσεχή Δευτέρα, 21/10, μεταφέρονται στο Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕΦΟΚ) Αττικής οι αρμοδιότητες κεφαλαίου της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Οι υπάλληλοι των Τμημάτων, των οποίων οι αρμοδιότητες μεταφέρονται, εξακολουθούν να εργάζονται στο κτήριο της ΔΟΥ Χαλκίδας, σε άλλα αντικείμενα.

Στη ΔΟΥ Χαλκίδας θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Τμήματα:

• Συμμόρφωσης και Σχέσεων με τους Φορολογουμένους πλην των αρμοδιοτήτων φορολογίας κεφαλαίου, και

• Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης (αρμόδιο για το Φορολογικό Μητρώο).

Από σήμερα Παρασκευή, 18/10, στις 14:30, η ΔΟΥ Χαλκίδας παύει να είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου» για υποθέσεις Κεφαλαίου και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται:

• ψηφιακά, από το ΚΕΦΟΚ Αττικής, στην εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», μέσα από την ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) ή από το myAADEapp

• τηλεφωνικά, από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ), στο +30 213 162 1000, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 8:00 έως 15:00.

Διαβάστε επίσης:

Λιανεμπόριο: Αυξήθηκε κατά 3% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο σε σχέση με το 2023

Καίτη Γκρέϋ: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο – Θετική εξέλιξη για την 100χρονη ερμηνεύτρια

Ενεργειακή Συνδεσιμότητα και Πράσινη Μετάβαση: Κατευθύνσεις και Λύσεις μπροστά σε ραγδαίες Γεωπολιτικές Εξελίξεις