Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
newsletter

Ανεξάρτητο κράτος το Λονδίνο μετά το Brexit;

Η πλειονότητα των Λονδρέζων ψήφισε να παραμείνουν στην ΕΕ.

Μόλις 12 ώρες αφού ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το οποίο ανέδειξε ότι το 52% του Βρετανικού πληθυσμού υποστήριξε το Brexit, έχει αρχίσει να κυκλοφορεί μία αίτηση που ζητά την ανεξαρτητοποίηση του Λονδίνου από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Πρόεδρος Sadiq"
Μπορεί ο δήμαρχος του Λονδίνου να γίνει “Πρόεδρος Sadiq”;

Αυτή η αίτηση ζητά από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Sadiq Khan, να ανακηρύξει το Λονδίνο ως ανεξάρτητο κράτος αφού περίπου το 60% της πρωτεύουσας ψήφισε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αίτηση καλεί τον δήμαρχο να ζητήσει να είναι μέλος της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής της στη Ζώνη Σένγκεν. Μέχρι στιγμής η αίτηση έχει υπογραφεί από χιλιάδες ανθρώπους.

Μόνο 4 δήμοι του Λονδίνου ψήφισαν υπέρ του Brexit

Ο καθηγητής Tony Travers σχολιάζει πως η οικονομία και πολιτική του Λονδίνου διαφέρει σημαντικά από την υπόλοιπη χώρα και είναι στο χέρι του δημάρχου να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με στόχο της ενίσχυση της θέσης της πόλης. Ο δήμαρχος δήλωσε πως “είναι απαραίτητο η πρωτεύουσα να συνεχίσει να συμμετέχει στο διεθνές εμπόριο αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ”. Η αίτηση ξεκίνησε από τον James O’Malley, ο οποίος αποκαλεί τον δήμαρχο “Πρόεδρο Sadiq” και χρησιμοποιεί στα κοινωνικά δίκτυα το hashtag #londependence.

Η αίτηση καλεί το Λονδίνο να παραμείνει στην “καρδιά της Ευρώπης”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/sidiroun-parapetasma-tou-londinou-ti-lei-sto-mononews-fititria-apo-londino-gia-brexit/56153

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

http://www.mononews.gr/na-proti-dramatiki-antidrasi-tis-morgan-stanley-sto-brexit-ke-afora-tous-ergazomenous-tis/56141