Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΓΣΕΒΕΕ: Nα επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια oι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς

Να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια οι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θ. Σκυλακάκη, αφενός για να μην βρεθούν – όπως αναφέρει – μπροστά στον κίνδυνο κλεισίματος χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφετέρου για να μην αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές τους.

Όπως αναφέρει, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη και σε περιόδους επιδοτήσεων, υπήρξε υπέρμετρη αύξηση του ενεργειακού κόστους που όξυνε αφόρητα το πρόβλημα ρευστότητας – ειδικά των πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων.

Προσθέτει ότι «για ενέργεια μία επιχείρηση εστίασης πλήρωσε κατά μέσο όρο (πρόσφατη έρευνα πεδίου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) το 2021: 9.000Euro, το 2022: 14.000Euro, το 2023: 17.500Euro το 2024: άγνωστο πόσα ευρώ θα κληθεί να πληρώσει εξαιτίας των πρόσφατων αυξήσεων που επιβάλει το καρτέλ ενέργειας».

Και καταλήγει: «Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις 17 Ιουλίου για τα νοικοκυριά, δημιούργησαν ελπίδες για συγκράτηση των τιμολογίων, έτσι ώστε να μην φτάσουν οι πολίτες να πληρώσουν την αισχροκέρδεια των ενεργειακών εταιριών.

Οι ευνοϊκές διατάξεις πρέπει να επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια! Η συμπερίληψη των μικρομεσαίων επιβάλλεται επειδή κι αυτοί, όπως τα νοικοκυριά, καλούνται εντελώς αδικαιολόγητα να πληρώσουν κόστη για τα οποία δεν ήταν ενήμεροι, ούτε τα προκάλεσαν».

Διαβάστε επίσης:

EFA GROUP: Εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις του EFA GROUP Tech Campus “Alexandria” στο Νέο Ψυχικό

Ετήσια αύξηση σχεδόν 15% στον τζίρο καταλυμάτων και εστίασης τον Μάιο

Χρηματιστήριο: Νέα άμυνα στις 1.450 μονάδες – Γιατί κοιτάζουν ΔΕΗ, Ελλάκτωρ