• Mononews TV

    Ζητείται αγοραστής για το σπίτι της Τζοκόντα – Για 20 εκατομμύρια δολάρια μόνον – mononewsTV


    Εδώ έζησε η Μόνα Λίζα! Κι αν δεν είναι αρκετό αυτό, υπάρχουν και 66 στρέμματα στην ύπαιθρο, έξω από την Φλωρεντία με ένα αρχοντικό της τάξης των 4.000 τετραγωνικών για να συνηγορήσουν στα 19,6 εκατομμύρια δολάρια, που αποτιμάται η αγοραστική αξία του.

    Σ’ αυτό το ποσόν πωλείται το ακίνητο από το Sotheby’s International Realty περνώντας τους τελευταίους επτά αιώνες από χέρι σε χέρι – για την ακρίβεια από ιδιοκτήτη σε ιδιοκτήτη- ώσπου να φθάσει σήμερα στην κατοχή μιας οικογένειας ιταλών βιομηχάνων, οι οποίοι και αποφάσισαν να το αποχωριστούν.

    Έτσι, αν αναρωτιέται κανείς πού και πώς ζούσε η ευγενής Λίζα ντελ Τζοκόντο, που για όλους μας είναι μόνον ένα πρόσωπο μέσα σ’ ένα κάδρο …αν εξαιρέσει κανείς φυσικά, την μυθική γοητεία του και την υπογραφή του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η απάντηση βρίσκεται σ΄αυτό το κτήριο και σ΄ αυτούς τους κήπους.

    Η βίλα βρίσκεται στην περιοχή Σκαντίτσι, χτίστηκε περί το 1300 και ανήκε στην οικογένεια Τζοκόντο ως το 1498. Λίγο πριν δηλαδή, ο ντα Βίντσι αρχίσει να ζωγραφίζει το διάσημο πορτρέτο.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ