• Mononews TV

    Βασίλης Φουρλής: Πιο κοντά στο τζίρο των 750 εκατομμυρίων ο όμιλος Φουρλή – mononewsTV

    • NewsRoom

    Ένα βήμα πιο κοντά στις προβλέψεις για επίτευξη πωλήσεων ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ έρχεται ο όμιλος Φουρλή, έπειτα από την επίτευξη της συμφωνίας αδειοδότησης με τη Foot Locker για τη λειτουργία καταστημάτων της αμερικανικής εταιρείας αθλητικών σε οκτώ αγορές των δυτικών Βαλκανίων.

    Σύμφωνα με το πλάνο της συνεργασίας της Fourlis με τον κολοσσό των αθλητικών ειδών, η νέα δραστηριότητα θα εισφέρει τζίρο 250 εκατομμυρίων έως το 2029, ενώ αναμένεται σημαντική λειτουργική κερδοφορία, η οποία θα γραφτεί στον ισολογισμό του ομίλου το 2025, δεδομένου ότι ο πρώτος αξιοσημείωτος αριθμός σημείων πώλησης θα ανοίξει τις πόρτες του τον προσεχή Απρίλιο.

    Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, για την ανάπτυξη του δικτύου 120 καταστημάτων της Foot Locker σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία και Μαυροβούνιο απαιτούνται συνολικά κεφάλαια 80 εκατομμυρίων, ενώ οι αρχικές κεφαλαιουχικές δαπάνες υπολογίζονται σε 40 εκατ. ευρώ.

    Το ποσό αυτό θα καλυφθεί κυρίως από τα λειτουργικά κέρδη της Foot Locker καθώς και από τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, ενώ το περιθώριο EBITDA της νέας δραστηριότητας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 9% – 10%.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ