• Mononews TV

    Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοι τριπλασίασαν σε χρόνο «dt» τις περιουσίες τους – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το ράλι των μετοχών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη κάνουν τους πλούσιους του πλανήτη ακόμη πλουσιότερους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναλύει το πώς γνωστοί δισεκατομμυριούχοι επωφελήθηκαν και από αυτή την αναπάντεχη συγκυρία.

    Συγκεκριμένα, την περιουσία του να αυξάνεται ραγδαία από το ανοδικό ράλι μετοχών που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη είδε ο συνιδρυτής της Nvidia, Jensen Huang.

    Μάλιστα η αξία του γίγαντα των chip, μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street, ξεπέρασε της Amazon, κάτι που είχε να συμβεί 22 χρόνια.

    Επίσης, μετά την Amazon, η Nvidia ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της σε κεφαλαιοποίηση και την Alphabet, και να γίνει η εταιρεία με την τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Wall Street.

    Τα απροσδόκητα κέρδη των μετοχών του AI δημιούργησαν ακόμη έναν δισεκατομμυριούχο στην οικογένεια του Huang.

    Ο λόγος για τη μακρινή του ξαδέρφη Lisa Su, διευθύνουσα σύμβουλο της ανταγωνιστικής της Nvidia, Advanced Micro Devices, η αξία της οποίας είναι 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά τον διπλασιασμό της αξίας μετοχής τον περασμένο χρόνο.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, το γεγονός ότι δύο δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι αύξησαν τόσο πολύ την περιουσία τους, βασισμένοι στα μικροτσίπ, ανήκουν στην ίδια οικογένεια δείχνει το εύρος της φρενίτιδας που επικρατεί με την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία έχει κυριαρχήσει στο χρηματιστήριο και αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών που απέκτησαν φέτος οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου.

    Μεταξύ των 500 πλουσιοτέρων ανθρώπων, 30 αποδίδουν μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε εταιρείες που παρακολουθούνται από τον Παγκόσμιο Δείκτη Τεχνητής Νοημοσύνης του Bloomberg.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ