• Mononews TV

    Τα πιο αποδοτικά λιμάνια διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων για το 2023 – mononewsTV


    Τα λιμάνια της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ασίας ήταν τα πιο αποδοτικά λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου για το 2023 σύμφωνα με τον Container Port Performance Index (CPPI), καταλαμβάνοντας τις 13 από τις 20 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

    Η τέταρτη έκδοση του CPPI, που κατάρτισε η Παγκόσμια Τράπεζα και η S&P Global Market Intelligence, βασίζεται στο μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων που έχει συγκεντρωθεί ποτέ: περισσότερες από 182.000 προσεγγίσεις πλοίων, 238,2 εκατομμύρια μετακινήσεις και περίπου 381 εκατομμύρια TEUs για το έτος 2023. Περισσότερο από το 80% των εμπορευμάτων μεταφέρεται δια θαλάσσης, επομένως η ανθεκτικότητα, η αποτελεσματικότητα και η συνολική απόδοση των λιμένων είναι ζωτικής σημασίας για τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομική ανάπτυξη.

    Οι τοπικές αναταράξεις επηρέασαν τις επιδόσεις των λιμένων παντού, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.

    «Ενώ οι προκλήσεις που προκάλεσε η πανδημία και τα επακόλουθά της υποχώρησαν περαιτέρω το 2023, ο τομέας των εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτιλία εξακολουθεί να είναι ένας απρόβλεπτος και ασταθής», δήλωσε ο Martin Humphreys, επικεφαλής οικονομολόγος μεταφορών στην Παγκόσμια Τράπεζα. «Τα μεγάλα λιμάνια πρέπει να επενδύσουν στην ανθεκτικότητα, τη νέα τεχνολογία και τις πράσινες υποδομές για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα των παγκόσμιων αγορών και τη βιωσιμότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ