ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νορβηγία, Ουγγαρία και Ελλάδα είδαν τη ζήτηση να αυξάνεται κατά 71,2%, 65,8% και 61,8% αντίστοιχα σε σύγκριση με το 2021, ενώ και οι ενοικιάσεις σε σχέση με το 2019 ήταν υψηλότερες σε Γερμανία (24,8%), Ελλάδα (24,1%) και Γαλλία (21,9%), δίνοντας ώθηση στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ολόκληρης της Ευρώπης. Η σημασία των αριθμών γίνεται κατανοητή, αν λάβει κανείς υπόψη πως οι 9 στις 20 χώρες ξεπέρασαν τις επιδόσεις της προ πανδημίας εποχής, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η χώρα μας.
Ακόμα και η προσφορά των καταλυμάτων είναι συγκρίσιμη με τη χρυσή χρονιά του 2019, καθώς κινείται χαμηλότερα κατά 2% και οι καταχωρήσεις φτάνουν τις 133.575 καταχωρήσεις, όταν στην Ευρώπη η προσφορά είναι χαμηλότερη κατά 10%, κατά μέσο όρο.
Πρόκειται για στοιχεία που δείχνουν, σύμφωνα με την πλατφόρμα, ότι η ταξιδιωτική κίνηση στην Ευρώπη ανέκαμψε πλήρως φέτος, φτάνοντας σε υψηλά επίπεδα ζήτησης τους μήνες του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου. Οι δείκτες διαμονής κατά την τριμηνιαία αυτή περίοδο φανερώνουν πως το καλοκαίρι οι διανυκτερεύσεις ήταν περισσότερες κατά 3,5% σε σχέση με το 2019 και κατά 36% σε σύγκριση με πέρσι, όταν ακόμη τα κατάλοιπα της πανδημίας δεν επέτρεψαν την επιστροφή των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε συνθήκες κανονικότητας.
Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τα SOS στις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης σε πολυκατοικίες – Τι θα πρέπει να προσέξουν όσοι έχουν φυσικό αέριο
- Τι έψαχνε ο Φωκίων Καραβίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Σήμα για μεγάλες επενδύσεις στα υπεράκτια αιολικά από Masdar και Iberdrola
- Χαρδούβελης: Σχέδιο για νέο σύστημα πληρωμών απο τις τράπεζες