ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η τιμή και η ζήτηση του αστακού δεν ήταν πάντα τόσο υψηλή
Πριν από εκατοντάδες χρόνια, η αφθονία του αστακού στην Αμερική ήταν τόσο μεγάλη, που ξεβράζονταν στις ακτές κατά χιλιάδες. Μάλιστα, ο αστακός αποτελούσε γεύμα για τους κρατούμενους, τους υπηρέτες και γενικότερα τον φτωχό λαό.
Το συνεχές σερβίρισμα αστακού έκανε τόσο τους κρατούμενους, όσο και τους υπηρέτες να επαναστατήσουν και να καταφέρουν να περάσει νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία ο αστακός μπορεί να σερβίρεται το μέγιστον 3 φορές την εβδομάδα!
Ωστόσο, στα μέσα της δεκαετίας του 1820 υπήρξε αυξημένη ζήτηση για αστακό από τις υψηλότερες τάξεις στη Νέα Υόρκη και την Βοστώνη και τότε ήταν που άνοιξε ο δρόμος για να γίνει ο αστακός η πανάκριβη και περιζήτητη λιχουδιά που είναι στις μέρες μας…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ένωση Ασθενών Ελλάδας – Έρευνα του ΟΟΣΑ: Ανεπαρκής η εμπειρία στην πρωτοβάθμια φροντίδα, τι πρέπει να γίνει
- Πέτρος Μάρκαρης: Τον «πόνο δεν τον καλμάρεις με ασπιρίνες»
- Eurobank: Τι ψάχνει ο Κώστας Βασιλείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
- Γερμανία: Πώς λειτουργεί το γερμανικό εκλογικό σύστημα και ποια τα σενάρια μετά τις εκλογές της Κυριακής
